top of page
  • EgSerDeg null

5 tips til sosiale medier i sommar

1: Lag deg ein plan for kva innhald du vil publisera i sommar. Det kan vera lavterskel. Husk at folk ser på sosiale medier i ferien, men fleire bedrifter tar ferie, så du blir meir synlig. Huskar du det eg har skrevet om før? Legg opp til så mange innlegg som er realistisk for deg å publisera i veka. Er det 1 innlegg så er realistisk, så publisera du 1, er det 3 så planlegger du 3. Kan det vera noko relevante produkt/tenester som folk kan kjøpa i sommar, tenka på mens dei har ferie og kjøpa så dei er klare for ferie? Kanskje du driver ein sportsbutikk, og skal sjølv på tur i fjellheimen i sommar. Då kan ein video med korleis du setter opp eit telt, kva turmat så er enkel å ha med på tur ol vera fint å publisera.🏕️🏔️

2: Forhandsplanlegg/ lag opp innlegg slik at du slepper å tenka på kva du skal posta. Nokon av innlegga er fint å laga opp på forhand slik at du slepper å bruka tida di i ferien til å laga innhaldet. Forhandsplanlegging kan òg væra at du bestemmer deg for tema, men lagar innhaldet mens du er på tur, som beskrevet i punkt nr 1. Eg lagar opp reels og innlegg rett i instagram appen og publiserar når eg har lagt inn tida for det. Det kan du enkelt gjera under instillinger og planlegg. Detta kan du òg gjera i Meta Business suite, då kan du velga om du skal publisera både på facebook og instagram eller begge. Kjempe flott verktøy.


3: Bestem deg for kva dagar/tid du ønsker å gå inn å sjekka til sosiale medier i sommar. Då kan du lika, kommenta, svar på kommentarar og legg ut storys. Ein trenge ikkje henga på sosiale medier heile tida i sommar, tvert i mot. Med forhandsplanlegging så kan detta gå av seg sjølv. Men det kan vera lurt å kikka innom å sjå om nokon har skreve ein melding eller kommentert posten din. For å bli meir synlig ta deg 5 min mens du er inne og hjert nokon innlegg til dei du følger og legg igjen ein sommarhelsing :) Itillegg til auka synlighet er det jo hyggelig :)


4: Kikk innom å sei hei, vis din sommar, ei strand, ein blom, ein fjelltopp, kva som helst. Me følgarar syns det er kjekt å både sjå folk og kva de gjere i sommar:)


5: Husk å nyt sommaren, vær der det skjer og lev i nuet! Skulle du trenga heilt pause frå sosiale medier kan det vera lurt å følga tipsa over, eller senda meg ei melding, så stryrer eg dine sosiale medier i sommar :D Eg kan hjelpa deg med å både setta opp ein plan, posta for deg og vera din sparringsparner når det gjelder sosiale medier; innhald, postetider, trender ol.


Ta gjerne ein kikk på mine sosiale medier! Eg legger ut litt tips om sosiale medier på egserdeg og sprer reiseglede på reisermedglede. Eg blir glad for å sjå deg der inne :)


God Sommar!


24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page